0
  • Geen producten in uw winkelmand.
OVER PRORACE.

It’s not just a bike.

It’s not just a bike.

Prorace is een eigen merk van Feryn Quality Bike Brands. Het is een onafhankelijke Europese producent van racefietsen en frames en draagt kwaliteit hoog in het vaandel. Elke stap in het ontwikkelingsproces wordt daarom getoetst aan de die kernwaarde. Bovenal staat de liefde voor de fiets centraal, met als resultaat een fantastische, volledig aan uw wensen aan te passen fiets met een ideale prijs/kwaliteitverhouding en een hoogstaande afwerking. Dit is helemaal JOUW fiets.

Prorace zag het levenslicht in het eerste jaar van het nieuwe millennium, toen Feryn Quality Bike Brands een nieuw segment besloot te benaderen op de wielermarkt. Feryn staat bekend als top-importeur van wielerproducten in de Benelux voor high-end merken als ASSOS, Alé en Veloflex en vele anderen. Omdat het bedrijf inzag dat er ook vraag was naar kwaliteitsproducten tegen lagere prijzen, werd Prorace gecreëerd. Prorace staat voor producten die geschikt zijn voor grotere productie-aantallen, zonder in te boeten op het vlak van kwaliteit of innovatie.

De modernste technieken.

Prorace is een klantgericht merk. We proberen zo snel mogelijk te anticiperen op de wensen van de klanten en onze contacten met de topmerken in de wielerindustrie laten ons toe om nieuwe technologische trends reeds in een vroege fase op te pikken. Dankzij een kleine maar professionele structuur, kunnen we snel inspelen op nieuwe trends en is de tijd die we nodig hebben om nieuwe producten op de markt te brengen uitermate kort. Alle Prorace-producten zijn ontworpen met de hulp van experts en worden geproduceerd door bekende verdelers die werken voor de grote namen in de wielerindustrie. Hun know-how verzekert dat Prorace steeds gebruik maakt van de modernste technologiën en dat al onze fietsen voorzien zijn van de nieuwste materialen op de markt.

Het ultieme doel van Prorace is klantentevredenheid. Onze uitmuntende service, kwaliteit en snelle levertijd zijn ongeëvenaard in de fietsindustrie.

Als complete fiets of losse frame set?

De racefietsen van Prorace zijn te koop als complete fiets of als losse frameset. Een belangrijk pluspunt is de zeer korte levertijd van de complete custom made fietsen.

TECHNOLOGIE.

Innoveren, dat is wat we doen.

EPS Technology

EPS TECHNOLOGY

De EPS technologie is een specialiteit die een enorme kennis over composietvezels vraagt. Er zijn dan ook maar een drietal gespecialiseerde carbon fabrikanten die deze technologie volledig beheersen.

Het EPS systeem laat toe om minder carbon te gebruiken dan andere systemen en geeft toch de perfecte compressie in alle hoeken van het frame. Met een eerste mal maken we een polyurethaan frame. Dit subframe wordt dan gewrapped in koolstofvezel om dan in de mal geplaatst. Deze methode zorgt er voor dat er veel minder koolstofvezels gebruikt moeten worden en dat de koolstofvezels zich ook mooi tot in alle hoeken van de mal kunnen nestelen. Met andere systemen wordt er extra carbon toegevoegd waar het niet hoeft met de EPS technologie.

Voor de PRORACE frames gebruiken we enkel Mitsubishi en Toray koolstofvezels van de beste kwaliteit. Onder hoge temperatuur ondergaat het geheel een reactie waarbij de polyurethaan verdwijnt nadat het de koolstofvezels de correcte compressie in alle hoeken heeft gegeven. Op deze manier verkrijgen we een mooi gladde en perfecte vorm. Dit systeem noemen we “Ghost mould Technology”. Zowel de binnen- als de buitenkant van het frame hebben een zelfde gladde afwerking.

Het resultaat is een PRORACE frame van uitzonderlijke sterkte en kwaliteit. Elk frame wordt dan ook grondig gecontroleerd op zijn stijfheid om zeker te zijn dat het de juiste gelaagdheid van carbon heeft. Elk honderdste frame krijgt ook een volledige EN-test. Waar een andere carbon-maker maar 3 verschillende frames gebruikt, 1 voor elke test, worden bij Prorace alle 3 de testen op elk frame uitgevoerd: de “fatigue” of vermoeidheidstest, de flex test én de impact test. Prorace eist bovendien ook dat frames 30% sterker uit de testen komen dan wat normaal vereist wordt. Het EPS systeem wordt nu al toegepast op de volgende Prorace modellen: Ravia, Vicco, Sphinx en de HUNT.

Meer info
CHIPS by Prorace

CHIPS DESIGN & KLEURCONFIGURATOR

Prorace biedt veel mogelijkheden als het gaat om design en kleur. In de eigen spuiterij in Willebroek (België) kunnen de frames in bijna elk gewenste kleur worden gespoten. Via CHYPS kiest u uw persoonlijke design en de bijpassende kleuren.

Download CHIPS brochure
3D balhoofd Prorace

3D BALHOOFD

Het 3D-gevormde balhoofd geeft de frames een eigentijdse look. Technisch blijft dit een brede High Performance 1″1/8-1″1/2 balhoofdbuis met uitstekende torsiesterkte.

ULTRA HIGH MODULUS CARBON

De carbonvezels in Ultra High Modulus Carbon zijn veel stijver dan traditioneel carbonmateriaal. UHM Carbon houdt minder hars vast, waardoor een frame met dezelfde sterkte en stijfheid toch tot 20% lichter gemaakt kan worden.

Precision Aligned Joints by Prorace

PRECISION ALIGNED JOINTS

Techniek om de verbindingen tussen de verschillende buizen in een frame perfect uit te lijnen. Garandeert de vormvastheid van het frame waardoor de fiets beter spoort en op zijn lijn blijft.

Optimal Drivetrain Efficiency

OPTIMAL DRIVETRAIN EFFICIENCY

Een techniek waarbij het frame wordt versterkt om de energie optimaal over te brengen van de pedalen naar het achterwiel.

Internal Cables

INTERNAL CABLES

Voor een aantal frames ontwikkelde Prorace een nieuw systeem voor interne kabelgeleiding. Dit systeem is geschikt voor zowel klassieke mechanische als elektronische kabels.

High Stress Protection

HIGH STRESS PROTECTION

Bepaalde delen van een fietsframe staan aan grotere spanningen bloot dan andere. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de verbinding tussen de balhoofdbuis en de rest van het frame. HSP is een extra versterking van het frame op de kritische punten.

High Performance Headtube

HIGH STRESS PROTECTION

Traditionele balhoofden hebben boven- en onderaan een diameter van 1-1/8″. Hierdoor worden ontwerpers van vorken gedwongen om een hoek van 90° te maken waar de kroon van de vork overgaat in de stuurbuis. Om dit zwakke punt op te vangen, moeten vorken zwaarder worden uitgevoerd.

Mechanical - Electrical

ELECTRICAL

Frames met deze eigenschap kunnen ook gebruikt worden met de elektronische kabels van het Shimano of Campagnolo electronische schakelsystemen. Dit geeft je een grotere flexibiliteit dan een frame dat enkel voor mechanische of elektronische kabels geschikt is.

Prorace BB86

BB86

BB86 is een standaard waarbij de lagers rechtstreeks in het oversized trapas huis worden geperst. Met BB86 vallen externe of interne BB cups weg. Het concept biedt veel voordelen: je krijgt zo onder meer een lichter en stijver bracket en de Q-factor verkleint.

Comfort Vibration Dampening

COMFORT VIBRATION DAMPENING

Verhoogt de capaciteit van het frame om de energie van hogefrequentie trillingen op te vangen. Hoe meer een frame deze energie kan absorberen, hoe minder trillingen worden doorgegeven naar de fietser en hoe comfortabeler de rit wordt.

Stel zelf je volledige fiets samen!

Kies je frame, design en kleuren.

Met Prorace heb je alles zelf in handen.
Bepaal welk frame het beste bij je past en customize vervolgens je fiets zoals jij het wil.
Jij kiest de kleuren, het design, de afwerking en ten slotte hoe en waar je je fiets geleverd wil hebben.

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT